Ingredientai
– vaflių lakštai 10 vnt
– ryžiai 200 g
– svogūnas 1 vnt
– sardinės aliejuje 500 g
– kiaušiniai 4-5 vnt
– malti juodieji pipirai 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– džiovintas bazilikas 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– rozmarinas 1 žiupsnelis
– druska pagal skonį
Paruošimas
1. Iš anksto išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje. Išvirusius ryžius pilnai ataušinkite. Žuvies konservus išimkite iš aliejaus, sutrinkite šakute į smulkius gabalėlius. Aliejaus neišpilkite, jo prireiks vaflių lakštų sutepimui.
Svogūną nulupkite, supjaustykite smulkiais kubelias, apkepkite aliejuje, kol taps minkštas ir gelsvas. Į gilų indą dėkite virtus ryžius, smulkintus žuvies konservus ir keptą svogūną. Krapus smulkiai supjaustykite, dėkite į bendrą mišinį.
2. Visus komponentus kruopščiai permaišykite, berkite prieskonius – smulkintą baziliką ir rozmariną.
3. Kiekvieną vaflių lakštą sutepkite aliejumi iš žuvies konservų, naudodami silikoninį teptuką. Lakštai sugers drėgmę ir taps minkšti.
4. Perpjaukite juos kryžmai į 4 lygias dalis. Gautus trikampius susukite į kūgius.
5. Kiekvieną kūgį įdarykite žuvies įdaru iki pat viršaus, truputį paspausdami.
6. Į gilų indą muškite kiaušinius, pasūdykite, suplakite šluotele iki vienalytės masės. Vamzdelius su įdaru paeiliui mirkykite kiaušinių mišinyje.
7. Iš anksto įkaitinkite keptuvę, pilkite aliejų. Į karštą aliejų dėkite ruošinius. Kepkite juos ant vidutinės ugnies iš visų pusių, kol atsiras rusva plutelė.
8. Paskui vamzdelius pastatykite keptuvėje plačiąja dalimi žemyn, kad užsifiksuotų įdaras.
9. Gatavus vamzdelius nuvalykite servetėle nuo nereikalingo aliejaus, atvėsinkite, paskui dėkite į šaldytuvą 2 val.
Atšaldytus vamzdelius patiekite. Paruoškite prie jų majonezo, krapų ir česnako padažą.
Gero apetito!