Ingredientai:
– kiauliena 600 g
– svogūnas 1 vnt
– majonezas 3 valgomieji šaukštai
– Dižono garstyčios 2 valgomieji šaukštai
– kietasis sūris 80 g
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
1. Mėsą supjaustykite vienodos formos ir dydžio gabalėliais. Iš vienos pusės padarykite nedideles kryžmas įpjovas. Mėsą pabarstykite druska ir maltais pipirais.
2. Atskirai paruoškite padažą. Į majonezą ar grietinę dėkite Dižono garstyčias, kruopščiai permaišykite. Vietoje Dižono garstyčių galima naudoti paprastas 1 arbatinį šaukštelį.
3. Mėsos gabalėlius dėkite į skardą, užtiestą kepimo popieriumi. Sutepkite juos paruoštu padažu.
4. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ar juostelėmis, paskirstykite ant visų mėsos gabalėlių.
5. Raugintus agurkus supjaustykite griežinėliais, dėkite ant svogūnų.
6. Agurkus pabarstykite nedideliu kiekiu sūrio.
7. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 min. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, mėsą su įdaru išimkite iš orkaitės, pabarstykite tarkuotu sūriu, vėl pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
8. Gatavą patiekalą pabarstykite žalumynais, patiekite.
Gero apetito!