Ingredientai:
- kiauliena (minkštimas) – 200 g
- lapinės salotos – 12 g
- vyšniniai pomidorai – 3-4 vnt
- virti kiaušiniai (nedideli) – 2 vnt
- džiūvėsėliai – 25 g
- kietasis sūris – 30 g
- Cezario padažas – 2 valgomieji šaukštai
- česnakas – 1 skiltelė
- druska – 2 žiupsniai
- malti juodieji pipirai – 1 žiupsnis
- aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimas:
Paruoškite būtinus ingredientus Cezario salotoms su kiauliena. Iš anksto išvirkite kiaušinius 12-15 minučių ir atvėsinkite lediniame vandenyje.
Kiaulieną nuplaukite, nupjaukite gyslas ir plėves, supjaustykite kubeliais. Apkepkite keptuvėje su aliejumi apie 7-10 minučių, pasūdykite ir berkite pipirų, dėkite išspaustą česnaką aromatui ir skoniui.
Nuplaukite salotų lapus ir nupurtykite lašus. Suplėšykite rankomis į lėkštę ar salotinę.
Nulupkite kiaušinius ir nuplaukite vandeniu, supjaustykite ketvirtadaliais ir dėkite ant salotų lapų. Nuplaukite vyšninius pomidorus, taipogi supjaustykite ketvirtadaliais ir dėkite ant salotų lapų.
Dėkite keptą kiaulieną. Pageidautina pirmiau mėsą išdėlioti ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte nereikalingus riebalus.
Į salotas berkite druskos ir pipirų, chaotiška tvarka apliekite padažu.
Smulkiai sutarkuokite kietąjį sūrį ir patiekite Cezario salotas.
Skanaus!