Ingredientai:
– krabų lazdelės 250 g
– kiaušiniai 3 vnt
– kietasis sūris 250 g
– česnakas 2-3 skiltelės
– majonezas 2 valgomieji šaukštai
– druska pagal skonį
Paruošimas:
1. Iš anksto kietai išvirkite kiaušinius, ataušinkite ir nulupkite. Atsargiai atskirkite visus baltymus nuo trynių. Baltymus kuriam laikui atidėkite, trynius smulkiai sutarkuokite. Kietąjį sūrį taipogi sutarkuokite, dėkite į trynius. Dėkite majonezą, išspaustą česnaką ir druską pagal skonį. Visus ingredientus kruopščiai permaišykite, gaudami vienalytę masę.
2. Atšildykite krabų lazdeles, kad būtų minkštos. Kiekvieną lazdelę išvyniokite į juostą. Jei lazdelės sunkiai išsivynioja, galima jas kelioms minutėms užpilti šiltu vandeniu.
3. Ant plokščios lėkštės dėkite vieną krabų juostą.
4. Ant jos tepkite sūrio masę, paskleiskite lygiu sluoksniu per visą paviršių.
5. Toliau išdėliokite antrą krabų lazdelių lakštą, taip pat sutepkite jį sūrio įdaru.
6. Tokiu būdu suformuokite visus torto sluoksnius, kol baigsis krabų lazdelės ir sūrio masė.
7. Torto viršų ir šonus sutepkite sūrio mišiniu, kad baltymai geriau priliptų prie jų.
8. Virtus baltymus, kuriuos palikote, smulkiai sutarkuokite, papuoškite drožlėmis iš visų pusių.
9. Uždenkite tortą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms sluoksnių persisunkimui ir atvėsimui. Po to supjaustykite tortą porcijomis ir patiekite.
Gero apetito!