Vakar grįžau iš miško su pilna pintine kazlėkų. Nusprendžiau užmarinuoti juos savo patikrintu receptu. Dalinuosi su jumis

6492
Patinka? Duok Like!

Marinavimui mums prireiks:
– kazlėkai – 1 kg
– stiklainiai 0,5 l – 2 vnt
– vanduo – 1 l
– druska (nejoduota) – 60 g
– cukrus – 60 g
– česnakas ir prieskoniai pagal skonį
– actas 70% – 5 g

Iš anksto užmerkiame grybus 10 minučių šaltame vandenyje, kiekvieną grybuką nuplauname ir nuvalome nuo šiukšlių. Reikia pažymėti, kad kai kurie receptai numato odelės nuėmimą nuo grybo kepurėlės, bet mes to nedarysime.



Po to, kai visi grybai nuplauti, dedame juos į puodą ir užpilame šaltu vandeniu. Vandens reikia tiek, kad jis padengtų grybus. Po to dedame puodą ant viryklės ir laukiame, kol pradės kilti putos.

Kai putos ima kilti, sumažiname ugnį iki minimalios ir nuimame putas, kadangi jose lieka smulkios nešvarumų dalelės.

Po to, kai putos nuimtos, verdame grybus 10 minučių, perpilame į kiaurasamtį ir labai gerai perplauname šaltu tekančiu vandeniu.

Virimo metu grybai gali pakeisti atspalvį, kad to nebūtų, įpilkite į vandenį truputį citrinos rūgšties arba citrinos sulčių. Po to, kai grybai išvirti, dedame stiklainius sterilizavimui.

Kol mūsų stiklainiai sterilizuojasi, imamės marinato ruošimo. Marinatui mums prireiks:
-1 l vandens
-juodųjų pipirų žirnelių – 10 vnt
-kvapiųjų pipirų žirnelių – 4 vnt
-cukraus – 60 g (maždaug 2 valgomųjų šaukštų be kaupo)
-druskos – 60 g (maždaug 2 valgomųjų šaukštų be kaupo)
-česnako – 4 skiltelių

Pilame į puodą vandenį ir beriame aukščiau išvardintus prieskonius, užvirus leidžiame pavirti apie 5 minutes ir išimame iš marinato česnakus ir pipirus.

Dabar į verdantį marinatą beriame mūsų grybus ir paverdame juos dar apie 5 min.

Po to, kai grybai pavirė marinate, pilame 70% actą – 5 g (tai maždaug 1 arbatinis šaukštelis), verdame dar 2 min.

Gatavus grybus sudedame į mūsų sterilizuotus stiklainius, dedame juos ne iki pat viršaus, atsižvelgdami, kad reikės dar supilti marinatą.

Nepamirštame sluoksniais dėti tarp grybų iš anksto nuplautų krapų.

Užpilame marinatą iki pat viršaus ir uždarome stiklainius dangteliais, kuriuos galima panardinti į verdantį vandenį 10-20 sekundžių.

Dangtelius reikia uždaryti taip, kad iš stiklainio ištekėtų marinatas, tai daroma tam, kad stiklainyje liktų kuo mažiau oro.

Po uždarymo stiklainius apverčiame dugnu viršun ir paliekame pilnai ataušti. Kai stiklainiai atauš, dangteliai gerai prilips prie stiklainių ir juos geriausia sudėti laikymui į šaldytuvą ar vėsią vietą.

Grybus, marinuotus tokiu būdu, galima vartoti po kelių dienų, o laikosi jie ilgiau nei metus.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353