Ingredientai:
- kiaušiniai 4 vnt
- miltai 400 g
- cukrus 180 g
- kefyras 250 g
- aliejus 150 ml
- juodieji serbentai 200 g
- kepimo milteliai 2 arbatiniai šaukšteliai
- kukurūzų krakmolas 1 valgomasis šaukštas
- druska 2 g
- miltai pabarstams 2 valgomieji šaukštai
- cukrus pabarstams 2 valgomieji šaukštai
- sviestas pabarstams 50 g
Paruošimas:
– Giliame inde sumaišykite 4 kiaušinius, cukrų ir žiupsnį druskos.
– Mikseriu ar šluotele suplakite ingredientus, kol gausis šviesi ir puri masė. Į gautą mišinį pilkite kambario temperatūros kefyrą ir rafinuotą aliejų. Dar kartą suplakite ingredientus mikseriu ar šluotele, siekdami vienalytės tešlos konsistencijos.
– Miltus persijokite per sietą, permaišykite su kepimo milteliais. Įmaišykite į tešlą miltų mišinį.
Minimaliomis mikserio apsukomis permaišykite tešlą iki vienalytės konsistencijos. Ji turi gautis tiršta ir tekėti nuo silikoninės mentelės plačia juosta.
– Juodųjų serbentų uogas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į uogas
kukurūzų krakmolą, permaišykite. Uogas dėkite į tešlą, atsargiai permaišykite ingredientus
silikonine mentele.
– Karščiui atsparią formą užtieskite kepimo popieriumi. Atsargiai perpilkite gatavą tešlą į formą, išlyginkite ją silikonine mentele.
– Pabarstų trupinių paruošimui giliame inde sumaišykite cukrų, miltus ir smulkiai sukapotą šaltą sviestą. Pertrinkite mišinį rankomis, kol gausis smulkūs trupiniai. Tolygiai paskirstykite trupinius pyrago viršuje.
– Pašaukite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min. Kepinio gatavumą tikrinkite mediniu iešmeliu. Jei jis sausas, be tešlos pėdsakų, pyragas iškepęs. Gatavą pyragą ataušinkite iki kambario temperatūros, supjaustykite gabalėliais ir patiekite su arbata ar kava.