Ne pyragas, o auksas: geresnis už tortą ir skanesnis už keksą. Visas drauges išmokiau tokį gaminti

42461
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • kiaušiniai 4 vnt
  • miltai 400 g
  • cukrus 180 g
  • kefyras 250 g
  • aliejus 150 ml
  • juodieji serbentai 200 g
  • kepimo milteliai 2 arbatiniai šaukšteliai
  • kukurūzų krakmolas 1 valgomasis šaukštas
  • druska 2 g
  • miltai pabarstams 2 valgomieji šaukštai
  • cukrus pabarstams 2 valgomieji šaukštai
  • sviestas pabarstams 50 g

Paruošimas:

– Giliame inde sumaišykite 4 kiaušinius, cukrų ir žiupsnį druskos.

– Mikseriu ar šluotele suplakite ingredientus, kol gausis šviesi ir puri masė. Į gautą mišinį pilkite kambario temperatūros kefyrą ir rafinuotą aliejų. Dar kartą suplakite ingredientus mikseriu ar šluotele, siekdami vienalytės tešlos konsistencijos.

– Miltus persijokite per sietą, permaišykite su kepimo milteliais. Įmaišykite į tešlą miltų mišinį.

Minimaliomis mikserio apsukomis permaišykite tešlą iki vienalytės konsistencijos. Ji turi gautis tiršta ir tekėti nuo silikoninės mentelės plačia juosta.

– Juodųjų serbentų uogas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į uogas
kukurūzų krakmolą, permaišykite. Uogas dėkite į tešlą, atsargiai permaišykite ingredientus
silikonine mentele.

– Karščiui atsparią formą užtieskite kepimo popieriumi. Atsargiai perpilkite gatavą tešlą į formą, išlyginkite ją silikonine mentele.

– Pabarstų trupinių paruošimui giliame inde sumaišykite cukrų, miltus ir smulkiai sukapotą šaltą sviestą. Pertrinkite mišinį rankomis, kol gausis smulkūs trupiniai. Tolygiai paskirstykite trupinius pyrago viršuje.

– Pašaukite pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 35-40 min. Kepinio gatavumą tikrinkite mediniu iešmeliu. Jei jis sausas, be tešlos pėdsakų, pyragas iškepęs. Gatavą pyragą ataušinkite iki kambario temperatūros, supjaustykite gabalėliais ir patiekite su arbata ar kava.

Patinka? Duok Like!