Jūs gaunate šviežias braškes, sumaišytas su cukrumi.
Ingredientai:
– braškės – 2 kg
– cukrus – 2,5 kg + 2-3 valgomieji šaukštai
Kaip paruošti:
1. Perrenkame ir kruopščiai plauname uogas. Brokuotas atidedame. Šiek tiek
susidaužiusias uogas galima panaudoti uogienei ir kompotui. Likusioms uogoms
šaliname uodegėles.
2. Nuvalytas braškes dedame į puodą ir sumaišome su cukrumi. Kruopščiai permaišome,
kad cukrus tolygiai pasiskirstytų po puodą ir imtų po truputį tirpti.
3. Medine grūstuve sugrūdame braškes. Nebūtina paversti uogų masės tyre – pakanka
sugrūsti uogas taip, kad liktų maži gabalėliai ir visos uogos persisunktų cukrumi.
Paruoštas braškes uždengiame dangčiu ir paliekame šaldytuve 1-2 val.
4. Praėjus nurodytam laikui perdedame uogų masę į iš anksto pasterizuotus stiklainius.
Nesiekiant stiklainio krašto 1-2 cm, užberiame stiklainį cukrumi ir šiek tiek paspaudžiame.
Paprastai užtenka 2-3 valgomųjų šaukštų. Turi gautis kažkas panašaus į cukraus kamštį.
Užsukame išvirintais dangteliais ir dedame nevirtas braškes į šaldytuvą ar rūsį.