Sviestinė užtepėlė

666
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– sviestas 200 g
– krapai 80 g
– petražolės 80 g
– paprika 1 vnt
– prancūziškos grūdėtos garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
– druska 1/3 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai 1 žiupsnis
– paprika 1 žiupsnis
– česnakas 1-2 skiltelės
– svogūnų laiškai pagal skonį

– Paruoškite visus būtinus ingredientus. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis spėtų suminkštėti.

– Paprikos sėklas išimkite, išpjaukite kotelį, susmulkinkite kuo mažesniais kubeliais. Patariu naudoti kelių spalvų paprikas, taip sviestas gausis dar gražesnis ir apetitiškesnis. Pas mane pusė raudonos ir pusė geltonos paprikos.

– Petražoles ir krapus smulkiai supjaustykite.

– Į minkštą sviestą dėkite smulkintus žalumynus ir pjaustytą papriką. Išspauskite vieną ar kelias česnako skilteles, pasūdykite ir berkite prieskonius.

– Gerai permaišykite, kad gautųsi vienalytė masė.

– Gatavą užtepėlę galima sudėti į indelį, o galima susukti į maistinę plėvelę, suteikiant dešrelės formą. Dėkite sviestą į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Sviestinė užtepėlė paruošta. Galima tepti ant duonos. Bet dar skanesnė ji bus sekančią dieną, kai persismelks visais aromatais.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!