Farširuotų grybų, kurie verti bet kurio šventinio stalo, receptas

2184
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

– pievagrybiai 1 kg
– mėsos faršas 500 g
– saldžioji paprika 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– žalumynai 10 g
– malti juodieji pipirai 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kietasis sūris 50 g
– alyvuogių aliejus 20 ml

Eiga:

– Paruoškite mėsos įdarą. Faršą pagardinkite druska, maltais pipirais ir paprika, dėkite smulkintus šviežius žalumynus. Visus ingredientus kruopščiai permaišykite tarpusavyje, geriau rankomis.

– Grybus gerai nuplaukite ir nusausinkite, kiekvienam egzemplioriui nupjaukite kojelę, palikdami grybų kepures su nedideliu pagilinimu. Kepimo formą sutepkite aliejumi, dėkite grybų ruošinius, pabarstykite druska.

– Iš faršo suformuokite apvalius vienodo dydžio kukulius. Kad faršas neliptų prie delnų, suvilgykite juos. Į kiekvieną kepurę dėkite po kukulį, viršų apšlakstykite aliejumi.

– Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite, pabarstykite mėsos rutuliukus.

– Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite formą. Kepkite farširuotus grybus 30-35 min. Sūris turi išsilydyti ir truputį apskrusti.

– Grybukus dėkite į lėkštę, papuoštą salotų lapais. Patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais, patiekite.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353