Ingredientai:
– pievagrybiai 1 kg
– mėsos faršas 500 g
– saldžioji paprika 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– žalumynai 10 g
– malti juodieji pipirai 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– kietasis sūris 50 g
– alyvuogių aliejus 20 ml
Eiga:
– Paruoškite mėsos įdarą. Faršą pagardinkite druska, maltais pipirais ir paprika, dėkite smulkintus šviežius žalumynus. Visus ingredientus kruopščiai permaišykite tarpusavyje, geriau rankomis.
– Grybus gerai nuplaukite ir nusausinkite, kiekvienam egzemplioriui nupjaukite kojelę, palikdami grybų kepures su nedideliu pagilinimu. Kepimo formą sutepkite aliejumi, dėkite grybų ruošinius, pabarstykite druska.
– Iš faršo suformuokite apvalius vienodo dydžio kukulius. Kad faršas neliptų prie delnų, suvilgykite juos. Į kiekvieną kepurę dėkite po kukulį, viršų apšlakstykite aliejumi.
– Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite, pabarstykite mėsos rutuliukus.
– Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite formą. Kepkite farširuotus grybus 30-35 min. Sūris turi išsilydyti ir truputį apskrusti.
– Grybukus dėkite į lėkštę, papuoštą salotų lapais. Patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais, patiekite.
Gero apetito!