Ingredientai:
– silkės file 200 g
– lydytas sūrelis 200 g
– morkos 50 g
– sviestas 50 g
– druska pagal skonį
Paruošimas:
1. Iš anksto išvirkite morkas su lupenomis, jos turi būti minkštos ir lengvai persidurti peiliu.
Ataušinkite, nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Lydytą sūrį iš anksto patalpinkite į šaldymo kamerą 20 min. Pašalusį sūrį bus lengviau pjaustyti gabalėliais. Susmulkinkite sūrį peiliu, dėkite į morkas.
3. Išdarinėkite silpnai sūdytą silkę, gaudami file be kaulų ir plonos odelės. Silkės file supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į pagrindinį mišinį.
4. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad jis taptų minkštas ir elastingas. Sviestą dėkite į smulkintų komponentų mišinį.
5. Masę permaišykite, pasūdykite pagal skonį, dėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad ji truputį sustingtų.
6. Patiekite užkandį kartu su šviežio batono riekutėmis. Taip pat galima iškart užtepti ant duonos, taip ir patiekiant.
Gero apetito!