Tarp geriausių tarybinių saldumynų daugelis turbūt prisimins legendinius sluoksniuotus vamzdelius su kremu, tapusius tikra klasika. Tiesą sakant, šis skanėstas gaminamas gana paprastai, be to, iš ingredientų, esančių po ranka. Tai kodėl gi nepradžiuginti savęs ir artimųjų tokiais skanumynais?
Šiandien mes papasakosime, kaip be vargo pagaminti vamzdelius, kad būtų kuo pagardinti šiltą šeimos arbatėlę. Būtinai apsidžiaugs tėvai bei seneliai ir tegu jie vėl pajunta šį pamirštą tarybinių saldumynų skonį.
Ingredientai tešlai:
- 250 g margarino
- 4 stiklinės miltų
- 3-4 tryniai
- 250 ml grietinės
Ingredientai kremui:
- 300 ml grietinės
- 0,5 stiklinės cukraus
Paruošimas:
1. Margariną pertriname su miltais. Dedame trynius ir grietinę, paskui užmaišome tešlą.
2. Dedame tešlą į šaldytuvą 2 valandoms (galima net visai nakčiai).
3. Tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome plonomis juostelėmis.
4. Juosteles susukame ant formų.
5. Jeigu formų nėra, jas galima pasidaryti namų sąlygomis iš kepimo popieriaus (tiesiog suteikite lakštui kūgio formą, palenkite kraštą vidun tvirtumui ir užtvirtinkite lipnia juosta).
6. Susuktas ant formų juosteles kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
7. Kremui suplakite grietinę su cukrumi. Žinoma, galima padaryti plikytą kremą, tačiau su grietininiu mažiau vargo, be to, jis kur kas skanesnis.
8. Pripildykite vamzdelius grietininiu kremu ir pabarstykite cukraus pudra.
Paruošta. Gero apetito!