Ingredientai:
– 3 vidutinės bulvės
– 1 kiaušinis
– 3 valgomieji šaukštai bulvių krakmolo
– 2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio drožlių
– 0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
– 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
– 3 valgomieji šaukštai pieno
– saulėgrąžų aliejus kepimui
– džiovintos žolelės pagal skonį
Bulvinių riesčių gamybos procesas žingsnis po žingsnio.
Bulves išvirti, nulupti, sugrūsti grūstuve.
Kiaušinį įmušti į atskirą dubenį ir permaišyti iki vienalytės trynio ir baltymo masės.
Į sugrūstas bulves dėti krakmolą, sūrio drožles, pieną, pipirus, druską.
Toliau pilame permaišytą kiaušinį ir viską sumaišome iki vienalytės masės.
Gautą masę sudedame į konditerinį ar plastikinį maišelį.
Nukerpame kraštelį, kad gautųsi 1,5 cm diametro dešrelės.
Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus per pusę centimetro. Maišeliu išspaudžiame riestes į keptuvę.
Kepame iš vienos pusės, paskui apverčiame.
Riestės puikiai laiko formą ir neišsiskleidžia. Gatavas išimame.
Leidžiame nutekėti aliejui.
Skaniausios traškios bulvinės riestės gatavos! Labai skanu su pomidorų padažu.
Patarimas. Jei riestė nelaiko formos, dėkite dar truputį krakmolo, tai turi išspręsti problemą. Gero apetito!