Ingredientai:
1. burokėlis – 1 vnt
2. moliūgas – 150 g
3. marinuoti agurkai arba kornišonai – 150 g
4. svogūnų laiškai – keletas
5. graikiniai riešutai (smulkinti) – 10 g
6. aliejus – 1,5 valgomojo šaukšto
7. druska – pagal skonį
Paruošimo būdas:
1. Moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais, tačiau ne per smulkiais. Apkepame ant vidutinės ugnies iki minkštumo ir auksaspalvės plutelės. Gatavą moliūgą perdedame į salotinę.
2. Marinuotus agurkus arba kornišonus smulkiai supjaustome ir dedame į moliūgą.
3. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustome.
4. Burokėlį suvyniojame į foliją ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 40 min.(paruošimo laikas gali keistis priklausomai nuo orkaitės).
5. Keptą burokėlį pjaustome kubeliais.
6. Dedame druskos pagal skonį, smulkintus graikinius riešutus ir 1,5 valgomojo šaukšto aliejaus.
Gerai permaišome salotas.
Tai paprastos, biudžetinės salotos iš prieinamiausių produktų. Ant stalo jos atrodo labai gražiai, jos ryškios ne tik išvaizda, bet ir skoniniais pojūčiais. Būtinai pabandykite paruošti, esu įsitikinusi, kad jums patiks!