Ingredientai
2 stiklainiams po 1
– agurkai (kiekis priklauso nuo agurkų dydžio)
– garstyčių grūdeliai – 1 arbatinis šaukštelis
– citrina – 2 griežinėliai
– juodųjų pipirų žirneliai – 6 vnt
– česnakas – 4 skiltelės
– krapai (skėtukai)
Marinatui 1 vandens
– vanduo – 1
– citrinos rūgštis – 1 arbatinis šaukštelis
– cukrus – 150 g
– druska – 40 g
Paruošimas
Agurkus kruopščiai nuplauti ir užpilti šaltu vandeniu mažiausiai 3 val.
Stiklainius gerai išplauti, sterilizuoti. Dangtelius užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5-10 min. Krapus nuplauti, česnaką nulupti ir, jei stambus, perpjauti per pusę. Dėti į stiklainį krapus ir česnaką. Pripildyti stiklainius agurkų, dėti po 1-2 citrinos griežinėlius. Agurkus užpilti verdančiu vandeniu.
Uždengti dangteliais. Užmesti rankšluostį ir taip palikti 20 min.
Paskui nupilti vandenį iš stiklainių (gausis 0,9 l), įpilti 100 ml virinto vandens.
Iš jo virti marinatą, įbėrus druskos ir cukraus.
Kol gaminasi marinatas, į stiklainius dėti garstyčias.
Tuo pačiu ir pipirų žirnelius.
Citrinos rūgštį į puodą berti po to, kai marinatas užvirs.
Vėl užpilti agurkus verdančiu marinatu ir tvirtai užsukti dangtelius. Apversti, truputį apkloti ir palikti taip, kol pilnai atauš.
Žiemą tokie agurkėliai net tik džiugins jus savo skoniu, bet ir primins puikią, ryškią ir šiltą vasarą, laiką, kai jūs skynėte šiuos agurkėlius lysvėje. Ragaukite ir mėgaukitės!