Ingredientai:
– vyšniniai pomidorai – 0,6 kg
– druska – 3⁄4 arbatinio šaukštelio
– cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
– kalendra – 2 šakelės
– mėta – 1 šakelė
– petražolės – 0,5 pundelio
– krapai – 0,5 pundelio
– česnakas – 2-3 skiltelės
– prancūziškos garstyčios grūdeliais – 1 arbatinis šaukštelis
– obuolių actas – 1,5 valgomojo šaukšto
– aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Užkandį ir kitas panašias salotas iš šviežių daržovių rekomenduojama gaminti stikliniame ar
porcelianiniame inde. Metaliniai dubenys netinka.
Marinuoti pomidorai su česnaku ir žalumynais. Receptas
Pomidorus nuplauti šaltame vandenyje. Apšluostyti. Nedideliu peiliu padaryti kryžmas įpjovas kaip foto.
Paruoštus pomidorus dėti į porcelianinį dubenį. Berti druską ir cukrų.
Žalumynus nuplauti, nusausinti ant rankšluosčio. Juos stambiai supjaustyti. Dėti žalumynus ant pomidorų.
Supilti praskiestą actą.
Dėti garstyčias. Česnaką išspausti, dėti prie kitų komponentų.
Atsargiai permaišyti pomidorus su žalumynais ir prieskoniais.
Dubenį uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve 2 val.
Gatavus pomidorus dėti į lėkštę kartu su žalumynais, aplieti aliejumi.
Pomidorus galima paskaninti virtomis šviežiomis bulvėmis, patiekti prie mėsos, žuvies.
Patarimai ir rekomendacijos receptui:
1. Užkandžiui prireiks prinokusių, tvirtų, nedidelio dydžio mėsingų pomidorų – vyšninių, kokteilinių ar mažų slyvinių.
2. Žalumynų rinkinį galima sudaryti savarankiškai, padidinus mėgstamos aromatinės žolelės kiekį ir sumažinus ar išvis pašalinus žalumyną, kuris jums nelabai patinka.
3. Tiems, kurie mėgsta aštriau, galima pridėti aitriojo pipiro arba trintų krienų.