Patiekite atvirą pyragą su braškėmis – ir namie iškart pakvips laime! Sutikite: ši ryški kvapni uoga asocijuojasi su džiaugsmu, malonumu, pasimėgavimu.
Tačiau esmė, žinoma, ne tik kvapas. Braškės pasižymi nepaprasta ryškia išvaizda, todėl uogą neretai naudoja fotografai kadro papuošimui.
Jos dėka net ne pats išraiškingiausias desertas atrodo visai apetitiškai!
O mūsų atviram pyragui su braškėmis papildomo dekoro nereikia: jis labai naminis, širdingas ir, žinoma, savaime gražus.
Ingredientai
Įdarui:
– braškės – 400 g
– cukrus – 130 g
– kukurūzų krakmolas – 1,5 valgomojo šaukšto
Tešlai:
– cukrus – 200 g
– miltai – 240 g
– kepimo milteliai – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– druska – 1⁄4 arbatinio šaukštelio
– sviestas – 110 g
– kiaušinis – 1 vnt
– vanilės ekstraktas – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
Paruošimo receptas žingsnis po žingsnio:
1. Apvalią apie 22 cm diametro formą atviram pyragui su braškėmis užtieskite kokybišku kepimo popieriumi. Galima truputį sutepti sviestu ar aliejumi.
2. Paruoškite tešlą atviram pyragui. Dubenyje sumaišykite cukrų, sijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Į gautą miltų mišinį stambia trintuve įtarkuokite labai šaltą sviestą ir greitai pertrinkite pirštais, kol gausis trupinėliai.
3. Atskirai nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį su vanilės ekstraktu ir supilkite į miltų
trupinėlius. Greitai permaišykite. Ketvirtadalį tešlos suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą.
Likusią dėkite į formą atviram pyragui.
4. Atviro pyrago įdarui braškes perrinkite ir dėkite į kiaurasamtį. Nuplaukite tekančiu vandeniu ir gerai nusausinkite, išdėlioję ant popierinio rankšluosčio. Nuvalykite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
5. Paruoštas braškes permaišykite su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Paskirstykite įdarą ant tešlos formoje.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių. Atvirą pyragą su braškėmis kepkite 45 minutes, kol taps auksaspalvis.
Leiskite pilnai ataušti formoje, paskui dėkite į lėkštę ir patiekite.