Vištienos juostelės. Kepame file orkaitėje neįprastu būdu

675
Patinka? Duok Like!

Svarbiausia nekepti juostelių labai ilgai, kad neperdžiūtų mėsa viduje. Po traškios sūrio plutelės sluoksniu mėsa turi gautis minkšta ir sultinga.

Ingredientai

– vištienos file 2 vnt
– kietasis sūris 100 g
– malti džiūvėsėliai 100 g
– česnako milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– sojos padažas 1 stiklinė
– aliejus 1 valgomasis šaukštas
– kiaušiniai 2 vnt
– druska 0,5 arbatinio šaukštelio
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– paprika 1 arbatinis šaukštelis

File nuplaukite, nusausinkite servetėlėmis, nupjaukite riebalus, nuimkite ploną plėvelę viršuje. Atsargiai perpjaukite file išilgai į dvi plokščias dalis. Paskui supjaustykite maždaug vienodo ilgio ir storio juostelėmis.

Juosteles dėkite į gilų indą, pabarstykite druska, maltais pipirais, česnaku ir saldžiąja paprika. Supilkite sojos padažą, aliejų. Mėsą kruopščiai permaišykite, kad kiekviena juostelė būtų pasidengusi prieskoniais, palikite marinuotis 15 min.

Tuo tarpu pasiruoškite sūrio apvoliojimą. Sūrį smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su maltais džiūvėsėliais, berkite žiupsnį paprikos.

Kiaušinius įmuškite į atskirą indą, šakute suplakite iki vienalytės masės. Marinuotas mėsos juosteles suvilgykite kiaušinių mišinyje iš visų pusių.

Paskui vištieną dėkite į indą su sūrio mišiniu, apvoliokite iš visų pusių, nereikalingus trupinius nupurtykite.

Skardą užtieskite kepimo popieriumi, dėkite ruošinius keliomis eilėmis, išlaikydami tarpus tarp jų.

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite ruošinius. Kepkite patiekalą 15 min.

Juostelės turi truputį apskrusti, įgauti auksinį atspalvį.

Gatavas juosteles patiekite šiltas su mėgstamu padažu. Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353