Jei namuose turite 3 bulves, kiaušinį ir truputį sūrio, būtinai paruoškite šį paprastą ir greitą receptą. Traški bulvinė tešla ir tąsus sūrio įdaras. Gaunasi nerealiai skaniai.
Ingredientai
– bulvės 3 vnt
– sviestas 20 g
– kiaušinis 1 vnt
– miltai 160-200 g
– krapų ryšulėlis
– kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
– svogūnų laiškai pagal skonį
– mocarela 100 g
– druska 1 žiupsnis
– aliejus kepimui 3 valgomieji šaukštai
Bulves išvirti iki minkštumo, dėti į dubenį kartu su sviestu.
Sutrinti grūstuve ar šakute iki vienalytės košės. Dėti sukapotus krapus, įmušti kiaušinį.
Sumaišyti. Berti miltus ir kepimo miltelius.
Užmaišyti tešlą, kuri nelips prie rankų. Nepersistengti, bulvės gali „paimti“ per daug miltų, dėl ko rezultatas bus blogas. Padalinti į 4 dalis.
Mocarelą sutarkuoti, svogūnus sukapoti. Sumaišyti.
Kiekvieną bulvių tešlos dalį iškočioti į 20 cm diametro apskritimą. Dėti po valgomąjį šaukštą mocarelos į 4 sektorius. Teptuku, suvilgytu vandeniu,nuvesti linijas, atskiriančias pyragėlius.
Uždengti antru lakštu, prispausti delnu, kad abu tešlos sluoksniai gerai suliptų. Šakute sulipdyti kraštą.
Supjaustyti peiliu į 4 dalis.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti gaminius. Kepti ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus.
Patiekalas paruoštas. Geriau patiekti karštą, tada įdaras bus minkštas ir tąsus.