Paprastai pagaminamos, sočios, sultingos mėsos valtelės taps visos šeimos pilnaverčiais pietumis ar vakariene. Jas paruošti nesunku ir spontaniškiems pasisėdėjimams. Net orkaitės nereikės jungti, o svečiai bus sotūs ir patenkinti.
Tešlai:
– miltai – 200 g
– verdantis vanduo – 100 ml
– druska – 1⁄2 arbatinio šaukštelio
– aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Sumaišome miltus su druska, o paskui pilame verdantį vandenį ir greitai viską permaišome.
Pilame aliejų ir maišome tol, kol tešla nesusimaišys į kamuolį.
Toliau minkome ant stalo apie 5 min. Galiausiai gauname minkštą, elastingą, nelimpančią prie rankų tešlą. Dedame ją į plastikinį maišelį 20 minučių ir imamės įdaro ruošimo.
Įdarui:
– faršas – 400 g
– agurotis – 150 g
– svogūnų laiškai ir petražolės – po nedidelį pundelį
– druska, pipirai – pagal skonį
Paruošiame faršą, susmulkiname žalumynus, stambiai sutarkuojame agurotį.
Sumaišome faršą su aguročiu ir žalumynais, beriame druskos ir pipirų pagal skonį ir gerai išmaišome.
Tešlą kočiojame į ploną lakštą ir dalijame dalimis.
Į kiekvieno kvadrato vidurį dedame faršo ir formuojame valteles, suspausdami šonus.
Gatavas valteles dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
Paliekame ant vidutinės ugnies tol, kol tešla apačioje parus.
Pilame į keptuvę vandens, kad valtelės būtų apsemtos iki vidurio. Uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį ir paliekame apie 15 min.
Valtelės gatavos. Jas galima dėlioti į lėkštes ir patiekti.