Ingredientai:
- vištų širdelės 380 g
- saulėgrąžų aliejus 0,5 valgomojo šaukšto
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- sojos padažas 1 valgomasis šaukštas
- česnakas 2 skiltelės
- saulėgrąžų aliejus 50 ml
Vištų širdeles nuplauname, nuimame plėveles, nupjauname kraujagysles ir nereikalingus riebalus.
Paruoštas širdeles dedame į dubenį ir pilame tamsų sojos padažą.
Taip pat į dubenį su širdelėmis supilame saulėgrąžų aliejų.
Česnaką lupame ir smulkiname, dedame į dubenį su vištų širdelėmis.
Kadangi sojos padažas pakankamai sūrus, marinuodami širdeles mes druskos nenaudosime, o štai maltų juodųjų pipirų būtinai įbersime, orientuodamiesi pagal savo skonį.
Ranka permaišome dubens turinį, kad kiekviena širdelė būtų pasidengusi marinatu.
Paliekame širdeles marinuotis kambario temperatūroje 30 min.
Paskui marinuotas širdeles veriame ant medinių iešmelių priglausdami vieną prie kitos, po 6 širdeles vienai porcijai.
Keptuvėje įkaitiname saulėgrąžų aliejų ir apkepame širdeles.
Ugnis kepant šį originalų šašlyką neturi būti didelė. Periodiškai apverskite šašlyką, kad širdelės apkeptų tolygiai.
Originalus vištų širdelių šašlykas, marinuotas sojos padaže, paruoštas!
Patiekite vištų širdeles nenuimdami nuo medinių iešmelių.
Pagal pageidavimą širdeles galima pabarstyti apkeptomis sezamo sėklomis.
Širdelės, paruoštos pagal šį receptą, gaunasi sultingos, aromatingos, minkštos ir apetitiškos! Garnyrui patiekite ryžių.
Gero apetito!