Tai labai paprastas ir lengvai paruošiamas užkandis keptuvėje, jam prireiks vos 2 ingredientų ir trupučio laiko.
Užkandis gaunasi gražus, sotus, labai skanus ir aromatingas. Jį patiekti galima su bet kokiais padažais. 20 porcijų.
Paruošimo laikas 15 min. Gaminimo laikas 10 min.
Ingredientai:
– 250 g sūrio
– 20 šoninės juostelių
Instrukcijos:
1. Užkandžio paruošimui galima naudoti specialų sūrį griliui ir keptuvei. Grilio sūrio lydymosi temperatūra aukšta, todėl jis puikiai tinka kepimui.
2. Gaminu užkandį iš grilio sūrio, galima pakeisti halumiu. Supjaustome sūrį gabalėliais (20 vnt).
3. Sūrio gabalėlius dedame ant šoninės juostelių. Galima naudoti šviežią ar rūkytą šoninę. Su rūkyta šonine užkandis gaunasi aromatingesnis ir skanesnis.
4. Sūrį susukame į šoninę, gaunasi 20 ruošinių.
5. Proceso pagreitinimui imame 2 keptuves. Įkaitiname jas, dedame užkandį po 10 ir kepame aukštoje temperatūroje, kol susidarys rusva plutelė.
6. Apverčiame sūrį šoninėje į kitą pusę ir kaitiname dar porą minučių. Paruošimui išeina ne daugiau 10 min. Sūris viduje tampa minkštas, tačiau neišbėga. Aromatas virtuvėje stulbinantis.
7. Skaniausią užkandį iš sūrio ir šoninės dedame į lėkštę, papildome mėgstamu padažu (pas mane iš grietinės, krapų ir česnako) ir iškart patiekiame. Jis skanus ir karštas, ir truputį praaušęs. Šoninė duoda puikų rūkytą skonį, o sūris grietinėlės skonį. Viskas kartu tai neįtikėtinai skanu.
Gero apetito!