Receptas:
– kiaulienos išpjova – 800 g
– marinuoti agurkai – 4-5 vnt
– prieskoniai pagal skonį
– alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
– druska pagal skonį
Labai paprastas šventinio užkandžio, kurį galima patiekti ir ant šventinio stalo, receptas. Neįprasta!
Šis patiekalas labai patinka mano vyrui. Anyta gamina tokius „mėsos pirštelius“ beveik visoms šventėms. Dabar ir aš taip darau. Tačiau paprastai nelaukiu švenčių – kai norisi pradžiuginti savo berniukus, ruošiu šį užkandį vakarienei. Paprasta ir labai skanu!
Kaip gaminti:
Gaminti galima iš bet kokios mėsos. Šiandien aš paėmiau kiaulienos išpjovą. Supjaustau gabalėliais.
Paskui kiekvieną gabalėlį uždengiu plėvele ir išmušu mėsos plaktuku.
Muštinius sūdau ir barstau prieskoniais. Prieskonius, žinoma, galima imti bet kokius. Aš šiandien paėmiau gatavus prieskonius mėsos patiekalams. Jei mėsa neriebi, galima dar sutepti aliejumi.
Agurkus supjaustau gabalėliais ir dėlioju ant mėsos.
Susuku, kad gautųsi tokie suktinukai.
Suktinukus dedu į aliejumi suteptą formą. Kiekvieną suktinuką gausiai sutepu alyvuogių aliejumi.
Ir pašaunu į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 20-30 min.