Tai labai patogus būdas. Taip ruošiu bet kokią smulkią žuvį. Kepdama neuždengiu keptuvės dangčiu, tačiau aliejus nesitaško į visas puses ir keptuvė lieka švari

4924
Patinka? Duok Like!

Žuvies nereikia vartyti po vieną, jos guli viena šalia kitos ir nesulimpa. Ir skonis, ir aromatas puikūs. Ir gaminamos labai greitai.

4 porcijos

Pasiruošimo laikas 15 min. Gaminimo laikas 10 min.

Ingredientai:

– 900 g smulkios žuvies
– 7 valgomieji šaukštai maltų džiūvėsėlių
– pagal skonį aliejaus
– pagal skonį maltų pipirų
– pagal skonį druskos

Instrukcijos:

1. Nuplauname žuvį, pabarstome druska ir pipirais.

2. Apvoliojame žuvį džiūvėsėliuose.

3. Nuo kepimo popieriaus rulono atplešiame didelį gabalą. Suglamžome jį, kad būtų patogiau dirbti su juo. Pusę popieriaus dedame į keptuvę ir pilame aliejų (2-3 valgomuosius šaukštus).

4. Žuvį džiūvėsėliuose dalijame per pusę ir pusę išdėliojame ant keptuvės dugno. Ruošimo proceso pagreitinimui naudoju 2 keptuves.

5. Uždengiame žuvį antra kepimo popieriaus puse ir palenkiame kraštus. Dedame ant didelės ugnies, neuždengiame dangčiu ir kepame apie 6 minutes.

6. Žiūrime į popieriaus apačią. Kai tik pamatome rudą spalvą, popieriaus kraštus atlenkiame, keptuvę uždengiame dangčiu ir apverčiame keptuvę. Popierius su žuvimi atsiduria ant dangčio.

7. Paskui nuo dangčio perkeliame žuvį ant kepimo popieriaus vėl į keptuvę ir palenkiame popieriaus kraštus. Gaminame apie 4 min.

8. Žuvis gerai apskrudo. Dėl džiūvėsėlių ji nelimpa prie popieriaus ir viena prie kitos. Dėl popieriaus žuvies nereikia vartyti po vieną, kepant purslai nesitaško į visas puses ir keptuvė lieka švari.

9. Žuvį ant popieriaus paprasčiausiai perkeliame į didelę lėkštę, žirklėmis nukerpame nereikalingus popieriaus kraštus. Pabarstome žalumynais ir iškart patiekiame. Ji gaunasi sultinga, švelni ir neįtikėtinai skani.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353