Ingredientai:
- lašiniai 1 kg
- kiaulienos faršas 250 g
- druska pagal skonį
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- morka 1 vnt
- mėsos prieskoniai 1 arbatinis šaukštelis
- česnakas 4 skiltelės
- krapai pagal skonį
- petražolės pagal skonį
Paruošimas::
Į kiaulienos faršą berkite druską, pipirus ir šašlyko prieskonius. Gerai permaišykite ir
padėkite į šalį.
Nuskuskite ir supjaustykite morką plonais šiaudeliais. Smulkiai sukapokite krapus ir
petražoles.
Nuplaukite ir nusausinkite lašinius, nuvalykite odą. Perpjaukite gabalą pusiau, o paskui
kiekvienoje pusėje padarykite kryžmas įpjovas.
Lašinių gabalėlius apibarstykite druska ir pipirais, sutepkite išspaustais česnakais. Taip
pat įtrinkite į lašinius žalumynus, paskui tolygiai paskirstykite faršą ir išdėliokite morkas.
Sujunkite du lašinių gabalus įdaru į vidų, labai tvirtai apriškite siūlu. Gatavus lašinius
dėkite į kepimo maišelį, gerai užvyniokite, vėl perriškite siūlais ir palikite marinuotis 1 val.
Užpilkite lašinius vandeniu ir virkite po užvirimo dar 2 valandas, periodiškai apversdami.
Gatavus lašinius ataušinkite, išimkite iš maišelio ir virvelių, supjaustykite plonomis
riekelėmis ir patiekite.