Ingredientai:
- kefyras 300 ml
- kvietiniai miltai 460 g
- druska 0,5 arbatinio šaukštelio
- soda 0,5 arbatinio šaukštelio
- vyšnios 400 g
- avietės 100 g
- cukrus 60 g
Paruošimas:
Uogas nuplaukite, pašalinkite vyšnių kauliukus. Dėkite į sietelį, kad nutekėtų vanduo.
Sumaišykite kambario temperatūros kefyrą su druska. Išsijokite miltus su soda į gilų dubenį. Suformuokite iš miltų kalnelį, centre padarykite nedidelę duobutę.
Supilkite skystą mišinį į sausą ir užmaišykite tešlą.
Iš gautos tešlos suformuokite vyniotinį ir perpjaukite jį per pusę. Kiekvieną pusę vėl
suformuokite į vyniotinį ir supjaustykite jį į 11 dalių. Taip jums gausis 22 tešlos gabalėliai.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apskritimą ir dėkite ant jo įdarą: vyšnias, avietes ir truputį
cukraus. Sutvirtinkite kraštus nuo apačios link viršaus, kad gautųsi virtinukai.
Virkite virtinukus apie 4 minutes po užvirimo.
Šis patiekalas labai mėgstamas mūsų šeimoje, tikiuosi, ir jums šis receptas pravers.
Gaminkite su malonumu ir gero apetito!