Šis pyragas visada gelbsti, kai reikia greitai pamaitinti gimines ar svečius.
Kepinys labai skanus, receptas paprastutis.
Rekomenduoju išsisaugoti receptą. Tikrai pravers.
Ingredientai:
– kvietiniai miltai – 150 g
– varškė – 300 g
– kiaušinis – 1 vnt
– pienas – 150 ml
– sviestas – 10-15 g
– kietasis sūris – 100 g
– krapai – pundelis
– druska – pagal skonį
Paruošimo receptas
Į gilų dubenį įmušame kiaušinį, beriame druskos pagal skonį.
Suplakame mikseriu arba šluotele.
Pilame pieną ir plakame toliau.
Miltus išsijojame į kiaušinių ir pieno mišinį ir plakame iki vienalytės masės.
Paskui į masę dedame varškę.
Viską smulkiname blenderiu.
Galima varškę sutrinti paprasta šakute.
Varškinės tešlos masė gaunasi vienalytė ir skystoka.
Krapus smulkiai supjaustome ir beriame į mūsų tešlą.
Dar kartą viską gerai permaišome.
Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies.
Dedame gabalėlį sviesto ir sutepame juo visą vidinį keptuvės paviršių.
Pilame tešlą į keptuvę, uždengiame dangčiu.
Kepame pyragą 10-15 minučių, paskui apverčiame jį į kitą pusę.
Uždengiame dangčiu ir kepame dar 8-10 min.
Karštą pyragą pabarstome tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytais krapais.
Patiekiame karštą.
Gero apetito!