Ingredientai:
– vištienos faršas – 400 g
– kiaušiniai – 6 vnt
– pievagrybiai (vietoje pievagrybių galima nedidelį raugintą ar marinuotą agurkėlį)
– pienas – 6 valgomieji šaukštai
– druska, pipirai, vištienos prieskoniai
– majonezas – maždaug valgomasis šaukštas
Paruošimo receptas:
Iš pradžių reikia iškepti blynelius.
Įmušti vieną kiaušinį į dubenėlį su vienu valgomuoju šaukštu pieno (ar vandens), pasūdyti.
Iškepti blynelį. Paskui taip pat kepami likę blyneliai.
Pievagrybius smulkiai supjaustyti ir apkepti aliejuje, pasūdyti.
Naudojant agurkus, juos reikia supjaustyti šiaudeliais.
Faršą pasūdyti, berti pipirų ir vištienos prieskonių.
Blynelius sutepti faršu. Viršų sutepti majonezu.
Ant kiekvieno blynelio krašto dėti maždaug valgomąjį šaukštą įdaro, susukti suktinuką.
Dėti paruoštus brizolius į skardą, suteptą aliejumi.
Viršų sutepti majonezu ir pabarstyti tarkuotu sūriu.
Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
Gero apetito!