Mėgstamiausias mano močiutės pyragas. Pyragas su braškėmis

3537
Patinka? Duok Like!

Ingredientai:

  • kiaušiniai 2 vnt
  • cukrus 200 g
  • aliejus 100 ml
  • grietinė 150 g
  • vanilės ekstraktas 1 arbatinis šaukštelis (arba vanilinis cukrus)
  • miltai 250 g
  • kepimo milteliai 10 g (2 arbatiniai šaukšteliai)
  • braškės 300 g (bet kokios uogos)
  • Į dubenį įmušu 2 kiaušinius.
  • Beriu žiupsnelį druskos.
  • 200 g cukraus.

Suplaku kiaušinius su cukrumi mikseriu iki purios orinės masės, maždaug 2-3 min.

Supilu 100 ml aliejaus.

Ir 150 g grietinės. Vietoje grietinės galite imti jogurtą.

Ir šaukštelį vanilinio ekstrakto ar vanilinio cukraus aromatui.

Beriu 10 g kepimo miltelių. Permaišau.

Palaipsniui suberiu 250 g miltų.

Gerai permaišau tešlą iki vienalytės masės.

100-150 g braškių supjaustau kubeliais (smulkesniais).

Dedu braškes į tešlą ir permaišau.

Supilu tešlą į formą.

Mano formos diametras 24 cm.

Likusias braškes perpjaunu per pusę arba štai tokiais griežinėliais priklausomai nuo dydžio.

Ir papuošiu uogomis pyrago viršų.

Patarimas:

Pyragas iš tiesų universalus ir tame jo žavesys. Mano močiutė mėgsta gaminti jį ne tik su braškėmis, o taip pat su vyšniomis, serbentais, mėlynėmis, avietėmis ir abrikosais.

Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių temperatūros ir kepu pyragą 40-45 min.

Gatavumą tikrinu mediniu iešmeliu – įsmeigiu jį į pyrago centrą ir jei lazdelė išsitraukia be tešlos pėdsakų – pyragas gatavas.

Labai skanu!

Būtinai pagaminkite ir pasidalinkite receptu su draugais bei mylimomis draugėmis.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!