Saldūs ir traškūs „Prahos“ agurkėliai

3081
Patinka? Duok Like!

Ingredientai 1 l:

  • nedideli agurkai ~ 12 vnt
  • plonas citrinos griežinėlis

Marinatui:

  • citrinos rūgštis – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • 75 g cukraus
  • 0,5 l vandens
  • 20 g stambios druskos
  • Į stiklainio dugną:
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 krapo skėtukas
  • 2 juodojo serbento lapai
  • 2 lauro lapai
  • 1 cm krieno šaknies arba lapas
  • 3 vnt kvapiųjų pipirų
  • pagal pageidavimą estragonas ir vyšnios lapas

Paruošimas:

Iš anksto užmerkiame agurkus šaltame vandenyje 3 val.

į sterilizuoto stiklainio dugną dedame visus lapelius ir prieskonius.

Dedame agurkus ir citrinos griežinėlį į stiklainį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 20 min.

Nupilame vandenį, jis mums nebereikalingas.

Ruošiame marinatą: beriame į vandenį druską, cukrų bei citrinos rūgštį ir nuo užvirimo viriname 1 min.

Užpilame agurkus verdančiu marinatu ir užsukame sterilizuotu dangteliu, apverčiame ir apklojame, kol pilnai atauš.

Laikome vėsioje vietoje.

Gero apetito!

Patinka? Duok Like!