Ingredientai 1 l:
- nedideli agurkai ~ 12 vnt
- plonas citrinos griežinėlis
Marinatui:
- citrinos rūgštis – 0,5 arbatinio šaukštelio
- 75 g cukraus
- 0,5 l vandens
- 20 g stambios druskos
- Į stiklainio dugną:
- 2 česnako skiltelės
- 1 krapo skėtukas
- 2 juodojo serbento lapai
- 2 lauro lapai
- 1 cm krieno šaknies arba lapas
- 3 vnt kvapiųjų pipirų
- pagal pageidavimą estragonas ir vyšnios lapas
Paruošimas:
Iš anksto užmerkiame agurkus šaltame vandenyje 3 val.

į sterilizuoto stiklainio dugną dedame visus lapelius ir prieskonius.

Dedame agurkus ir citrinos griežinėlį į stiklainį, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 20 min.
Nupilame vandenį, jis mums nebereikalingas.
Ruošiame marinatą: beriame į vandenį druską, cukrų bei citrinos rūgštį ir nuo užvirimo viriname 1 min.

Užpilame agurkus verdančiu marinatu ir užsukame sterilizuotu dangteliu, apverčiame ir apklojame, kol pilnai atauš.


Laikome vėsioje vietoje.

Gero apetito!

















