Ingredientai:
- skumbrė – 1 vnt
- kiaušinis – 1 vnt
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- česnakų milteliai – 1 žiupsnis
- krakmolas – 2 arbatiniai šaukšteliai
- džiūvėsėliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- svogūnai – 1 vnt
- grietinė – 3 valgomieji šaukštai
- saulėgrąžų aliejus – pagal skonį
Paruošimas:
Pirmiausia paruošime tešlos pagrindą. Šakute sumaišykite kiaušinį su džiūvėsėliais ir krakmolu. Ten pat berkite česnakų miltelius su druska. Masę atidėkite į šalį, kad ji išbrinktų.
Skumbrę iš anksto išimkite iš šaldiklio. Pas mus ji svėrė apie 350 g. Supjaustykite žuvį į file, pašalinę galvą su uodega, odą ir kauliukus. File supjaustykite mažais gabalėliais.
Suberkite žuvį į kiaušinių masę. Dėkite mažą svogūną, supjaustytą smulkiais kubeliais. Permaišykite ingredientus. Tešla turi būti truputį tirštesnė, nei blynams.
Dėl to dėkite į ją grietinę. Jums gali prireikti nuo 2 iki 4 šaukštų grietinės, priklausomai nuo jos riebumo. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite į ją 5-6 blynus.
Kepkite po 3-4 minutes kiekvieną pusę. Paskui gaminius dėkite ant popierinės servetėlės. Ji sugers nereikalingus riebalus. Iš tokio ingredientų kiekio išeis 1 patiekalo porcija.