Ingredientai:
– 1 svogūnas
– 600 g skumbrės
– 1-2 kiaušinis
– 1 morka
– 3 valgomieji šaukštai aliejaus
– druska pagal skonį
– malti juodieji pipirai pagal skonį
– 2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
Paruošimas:
Išsirinkite riebesnę skumbrę. Pradėsime nuo įdaro. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje.
Morką sutarkuokite ir apkepkite kartu su svogūnu. Pasūdykite, berkite pipirų. Dėkite į lėkštę.
Kiaušinį išvirkite ir stambiai sutarkuokite. Nupjaukite žuvies galvą ir uodegą. Nupjaukite pelekus.
Perpjaukite pilvą ir išimkite vidurius.
Abiejose stuburo pusėse padarykite įpjovas ir pašalinkite kaulus.
Skumbrės file dėkite ant maistinės plėvelės. Pasūdykite ir berkite pipirų. Pabarstykite puse kiekio želatinos. Paskui dėkite įdarą, tolygiai paskirstykite.
Paskui išdėliokite morką su svogūnu, kiaušinius ir pabarstykite likusia želatina.
Susukite vyniotinį maistinės plėvelės pagalba. Suriškite siūlu. Dėkite vyniotinį į verdantį vandenį 30 min.
Paskui ataušinkite. Padėkite po svarmeniu. Dėkite į šaldytuvą 7 val.
Po to nuimkite plėvelę ir supjaustykite griežinėliais. Karališkas vyniotinis paruoštas!