Jei jums norisi šašlyko, bet jūs negalite jo pasigaminti, siūlome pasūdyti lašinių pagal šį receptą. Jie turės šašlyko skonį! Jūs galite valgyti tokius lašinius su juoda duona arba net patiekti kaip užkandį ant šventinio stalo.
Kokių produktų reikia:
– 1,5 kg lašinių (krūtinėlės)
– 100 g druskos
– 1000 ml vandens
– 15 juodųjų pipirų žirnelių
– 3 lauro lapai
– 6 kvapiųjų pipirų žirneliai
– po šakelę krapų ir petražolių stiklainiui
Imamės gaminimo:
Supjaustykite lašinius vidutinio dydžio gabalėliais, tik prieš tai juos nuplaukite ir nusausinkite vienkartiniais rankšluosčiais.
Svogūnus supjaustykite žiedais.
Į puodą pilkite litrą vandens, suberkite druską ir abi pipirų rūšis. Dėkite ant ugnies ir užvirus virkite 4-5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir tegu ataušta.
Paimkite 500 ar 700 ml talpos stiklainius, dėkite žalumynų šakeles ir česnakų skilteles.
Dabar glaudžiai sudėkite lašinių gabalėlius.
Užpilkite stiklainių turinį ataušusiu sūrymu iki pat viršaus.
Uždenkite indus dangteliais ir tegu stovi dvi paras kambario temperatūroje.
Po to išpilkite visą marinatą.
Paruoškite naują sūrymą, į litrą vandens įdėję 100 g druskos. Pavirinkite 4-5 min ir tegu ataušta.
Išpilstykite sūrymą į stiklainius, užsukite dangtelius ir dėkite į šaldytuvą 3 dienoms.
Išimkite lašinių gabalėlius, nusausinkite vienkartiniais rankšluosčiais, apvyniokite kepimo popieriumi ar folija ir laikykite šaldymo kameroje.