Ingredientai :
- silkė 250 g (file)
- burokėliai 250 g (virti)
- bulvės 300 g (virtos)
- kiaušiniai 4 g (virti)
- morkos 150 g
- raudonieji svogūnai 80 g (galima pakeisti paprastais)
- rauginti agurkai 150 g (arba marinuoti)
- žali obuoliai 200 g (rūgštūs, sultingi)
- majonezas 80-100 g
- druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas:
Visus nurodytus produktus supjaustome vidutiniais kubeliais.
Šiose salotose visi ingredientai pjaustomi vidutiniais kubeliais. Gabaliukai neturi būti per maži, bet ir pernelyg stambiai pjaustyti irgi neverta.
Obuoliams pašalinti šerdeles ir supjaustyti taip pat, kaip ir kitus produktus. Šios salotoms labiausiai tinka žali obuoliai, rūgštūs ir sultingi. Juos reikia pjaustyti paskutinius, kad nespėtų oksiduotis ir patamsėti.
Sudėti visus supjaustytus ingredientus į didelį dubenį.
Salotas užpilti majonezu, berti pipirų pagal savo skonį ir viską permaišyti. Vietoj majonezo galima imti grietinę. Ir būtinai reikia atsižvelgti, kad salotose ir taip daug sūrių produktų, todėl orientuotis į savo skonį.
Salotos gaunasi nepaprastai išraiškingos ir įsimintinos. Jose labai gerai ir harmoningai dera visi paprasčiausių ingredientų skoniai. Jie puikiai pabrėžia vienas kitą ir tarp jų nėra nė vieno nereikalingo.
Labai rekomenduoju pabandyti.