Taigi, paruošimui mums prireiks:
* vidutinė kopūsto gūžė
* kiaušiniai – 3 vnt
* prieskoniai – aš imu įprastus mėsai, druską ir česnaką, jūs galite naudoti savo,
* pavyzdžiui pipirus,
* krapus, česnaką ir t.t., kad derėtų su kopūstu.
Pirma, ką mums reikia padaryti, tai įpilti į puodą vandens ir pastatyti ant ugnies, kol mes užsiimame su kopūstu, vanduo užvirs. Vandenį reikia truputį pasūdyti.
Dabar mums reikia perpjauti gūžę į 8 dalis.
Kai vanduo užverda, dedame kopūstą ir verdame apie 10-15 min, periodiškai žiūrėkite, kad kopūstas išvirtų, bet nepervirtų.
Kai kopūstas išvirs, jį reikia perdėti ant lentos ar lėkštės ataušti.
O mes, kol kopūstas aušta, pereiname prie kiaušinių ruošimo, įmušame visus tris kiaušinius į gilią lėkštę.
Beriame prieskonius, druską ir viską kruopščiai išmaišome.
Kopūstas truputį ataušo, dabar jį galima supjaustyti 1,5-2 cm storio griežinėliais.
Dedame keptuvę ant ugnies ir įpilame truputį saulėgrąžų aliejaus. Kai keptuvė įkaito, mirkome kopūsto gabalėlius iš abiejų pusių iš anksto paruoštuose kiaušiniuose ir dedame juos į keptuvę.
Apkepame iš abiejų pusių kol pagels, bet nereikia persistengti, kad kiaušiniai nepridegtų.
Dedame jau gatavą patiekalą į lėkštę, galima pridėti pomidorų ar žalumynų, o galima viską kartu jūsų nuožiūra.
Gavosi labai nebrangus ir skanus patiekalas, tikiuosi jums patiks. O taip pat įdomu, ar kas nors gamino tai anksčiau? Parašykite, prašau, komentaruose!
Gero apetito!