Jei jūs taip pat mėgstate kopūstus kaip ir aš, tai šis receptas taps jūsų mėgstamiausiais šios daržovės paruošimui. Kopūstas turės malonų grietinėlės skonį, kuris padarys jį švelnesniu.
O dar šis patiekalas labai sveikas, juk jis kepamas orkaitėje, o ne keptuvėje. Jo paruošimas labai paprastas ir nereikalauja kokių nors įgūdžių.
Tokį grietininius kopūstus mėgstu ne tik aš, bet ir visa mano šeima! Net vyras, kuris neypatingai juos mėgsta, kerta išsijuosęs. Taigi, drąsiai gaminkite!Aš įsitikinusi, jums patiks!
Produktai:
– kopūstas – 700 g
– pienas – 150 ml
– kiaušinis – 1 vnt
– kukurūzų ar bulvių krakmolas – 1 arbatinis šaukštelis be kaupo
– druska, prieskoniai priklausomai nuo skonio
Paruošimo procesas:
Perpjaukite kopūstą pusiau. Viena puselė ir svers 700 g.
Dabar reikia supjaustyti kopūstą. Greičiausiai tai galite padaryti taip: perpjaukite kopūsto puselę išilgai, o paskui skersai. Išeina pakankamai stambiai, bet taip skaniau, mano nuomone. Tačiau jei norite, galite susmulkinti daržovę.
Dėkite kopūstą į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir pasūdykite. Dėkite ant ugnies ir kai užvirs, virkite 5 min.
Išpilkite vandenį ir perdėkite kopūstą į karščiui atsparią formą. Įpilkite į dubenėlį truputį pieno, suberkite krakmolą ir maišykite, kol gausite vienalytę masę.
Po tosupilkite likusį pieną. Įmuškite kiaušinį, berkite pipirų ir galite dėti džiovinto imbiero, kaukazietiškų žolelių ar kitų prieskonių.
Permaišykite. Gautu mišiniu užpilkite kopūstą.
Formą su jos turiniu uždenkite folija ir pašaukite į iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Apytikslis kepimo laikas po to, kai užvirs padažas – 20 min.
Paskui galite nuimti foliją, kad kopūstas parustų.