Anksčiau aš gaminau blynus su daugeliu įvairių įdarų, bet su tokiu niekada, nors jis ir gana paprastas, bet gaunasi labai skaniai. Jūs dar nesupratote?
Blyneliai su ryžiais! Dabar dažnai gaminu blynus su tokiu įdaru. Dar man labai patinka gaminti juos iš plikytos tešlos, kadangi jie išeina ypatingai švelnūs.
Siūlau jums pabandyti, juk tai labai skanu!
Blynams reikia paimti:
- 480 ml pieno
- 250 ml verdančio vandens
- 3 kiaušiniai
- pusė arbatinio šaukštelio druskos
- 240 g miltų
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
Įdarui reikia paimti:
- 1 stiklinė ryžių
- 2 stiklinės vandens
- 1-2 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 40 g sviesto
Grietininiam užpilui reikia paimti:
- 200 g 20% riebumo grietinės
- 1-2 valgomieji šaukštai cukraus
Paruošimo procesas žingsnis po žingsnio:
Įmuškite kiaušinius į gilų indą, berkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų ir suplakite šluotele ar mikseriu.
Į vienalytę kiaušinių masę supilkite pieną.
Svarbu! Visi produktai turi pastovėti kambario temperatūroje, kad nebūtų šalti.
Į pagrindą išsijokite miltus.
Maišykite tešlą, kol ji taps vienalytė.
Dabar supilkite į tešlą tik ką užvirusį vandenį.
Labai greitai viską permaišykite ir palikite tešlą 20-30 min, kad pailsėtų. Jai būtinai reikia pastovėti!
Po to, kai tešla pailsėjo, įpilkite aliejaus.
Jums turi gautis vienalytė tešla be gumulėlių.
Vėliau reikia užsiimti įdaru. Įpilkite į puodą vandenį ir kai užvirs, berkite druską, cukrų ir dėkite sviestą.
Gerai išplaukite ryžius šaltame vandenyje ir berkite į verdantį vandenį. Virkite kol bus gatavi.
Per tą laiką galima iškepti blynelius.
Kai viskas bus paruošta, ant blynų dėkite truputį ataušusius ryžius ir susukite.
Paimkite formą ir sutepkite sviestu. Dėkite blynelius.
Dabar galima paruošti užpilą, kuris padarys blynus dar švelnesnius. Į grietinę suberkite cukrų, gerai išmaišykite ir padenkite blynus.
Pašaukite į orkaitę maždaug 20 min 180 laipsnių temperatūroje.