Mes visomis rankomis už patiekalus, kurių niekaip neįmanoma sugadinti, tik pagerinti. Užpiltiniai pyragai yra kaip tik iš tos serijos! Sumaišome visas sudedamąsias dalis, supilame į formą, perduodame estafetę orkaitei – tegul dirba.
Visų užpiltinių pyragų tešla ir pagaminimo algoritmas yra maždaug tokie patys. Kiekvieną tokį pyragą ypatingu daro įdaras. Mūsų šiandieninį variantą sudaro minkštas fetos sūris, ryškūs vyšniniai pomidoriukai, pikantiškos alyvuogės, kvepiantis bazilikas ir sultingas kumpis.
Ar jaučiate Viduržemio jūros motyvus? Įprastas graikiškų produktų rinkinys!
Sudedamosios dalys:
- 250 g kvietinių miltų,
- 2 kiaušiniai,
- 30 g parmezano sūrio,
- 200 ml kefyro,
- 50 g sviesto,
- 200 g fetos sūrio,
- 100 g vyšninių pomidorų,
- 50 g alyvuogių,
- 0,5 bunt. baziliko,
- 100 g kumpio,
- druskos pagal skonį,
- juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį.
Gaminimas:
- Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, juodaisiais pipirais, tarkuotu parmezano sūriu. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kefyrą ir ištirpdytą sviestą. Sumaišykite abi mases, kruopščiai maišykite, kol gausite vienalytės konsistencijos masę.
- Fetos sūrį ir kumpį supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite alyvuoges ir baziliką, perpus supjaustykite vyšninius pomidorus. Paruoštas sudedamąsias dalis sudėkite į tešlą ir atsargiai išmaišykite masę.
- Tešlą supilkite į suteptą skardą. Kepkite 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite dantų krapštuku.
Eksperimentuokite su įdaru. Įdėkite po saujelę virtos vištienos, grybų, grūdėtosios varškės ar daugiau žalumynų. Gausite visiškai kitokį naujo skonio pyragą.
Skanaus!