Šiandien norime pasidalinti mažyte gudrybe su tais, kurie mėgsta keptas kepenėles. Pagrindinė užduotis gaminant tokį patiekalą – iš kepenėlių pašalinti kartumą ir kietumą, suteikti jai gražią ir apetitą žadinančią išvaizdą.
Taip galima kepti jautienos, kiaulienos ar avienos kepenėles. Gaunasi gražūs ir minkšti gabaliukai, kuriuos norėsis vėl ir vėl gaminti. Visas paslaptis slypi vienoje sudedamojoje dalyje … Suintrigavome? Skaitykite toliau!
Sudedamosios dalys:
- 500 g jautienos kepenų,
- 1 kiaušinis,
- 1 valg. š. krakmolo,
- 2 vnt. svogūno galvučių,
- druskos pagal skonį,
- juodieji pipirai (malti) pagal skonį,
- 20 ml saulėgrąžų aliejaus.
Gaminimas
- Nuplaukite kepenis, pašalinkite latakus, supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Padruskinkite ir papipirinkite.
- Suplakite kiaušinį su krakmolu, įpilkite plakinį į kepenis ir gerai išmaišykite. Palikite 40–60 min.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, kiekvieną gabaliuką kepkite iš abiejų pusių po 2 min.
- Atskirai pakepinkite žiedais supjaustytus svogūnus, kol taps pusiau permatomi. Sumaišykite svogūnus ir kepenis, troškinkite ant vidutinės kaitros ugnies 10–15 min.
Skanūs gabalėliai puikiai dera su bulvių tyre ar koše, virtais grikiais arba ryžiais. Esame tikri, kad kepenis dabar gaminsite tik tokiu būdu! Receptą verta išsaugoti receptų knygoje!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.