Labai gardus sluoksniuotas ir sotus mėsos pyragas. Toks pyragas gali būti visaverčiais pietumis arba vakariene.
Jį labai patogu pasiimti užkandai. Mėsos pyragas skanus ir karštas, ir šaltas. Manome, kad didžiajai daliai stipriosios lyties atstovų šis pyragas patiks, nes jo sudėtyje yra viskas, ką jie mėgsta – mėsos faršas, kumpis, garstyčios.
Sudedamosios dalys
- 2 valg. š. garstyčių
- 1 vištos kiaušinis
- 600 g sluoksniuotos tešlos
- Juodųjų maltų pipirų pagal skonį
- 200 g kumpio
- 400 g mėsos faršo
- Druskos pagal skonį
- 1 obuolys
Gaminimas
Faršą sudėti į įkaitintą keptuvę, padruskinti ir papipirinti.
Faršą kepti 5–7 min., šakute kruopščiai sumaigyti visus gumuliukus.
Iškeptą faršą sudėti į lėkštę.
Obuolį sutarkuoti tarka.
Faršą ir obuolį sumaišyti.
Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočioti.
Kepimo formą truputį sutepti sviestu ir ant jos uždėti tešlą, kad uždengtų formos kraštus.
Ant tešlos sudėti pusę faršo.
Ant faršo plonu sluoksniu išdėlioti kumpį.
Viršų patepti garstyčiomis.
Visą sluoksnį pakartoti dar kartą.
Iškočioti tešlą, išpjauti pagal kepimo formą, o per vidurį padaryti nedidelę angą.
Tešlą uždėti ant pyrago viršaus, kraštus užlenkti į vidų.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo ir išplaktu tryniu aptepti pyrago viršų. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40–50 min.
Skanaus!