Jei jūs nemėgstate krevečių – tai jūs tiesiog nemokate jų paruošti! Krevetės grietinėlės padaže su džiovintais pomidorais ir špinatais – kas gali būti skaniau ir originaliau. Padažas ir pomidorai puikiai pabrėžia krevečių skonį.
Ingredientai:
- kietasis sūris 50 g
- grietinėlė 250 ml
- česnako skiltelės 3 vnt
- itališki prieskoniai 2 valgomieji šaukštai
- vištienos sultinys 125 ml
- džiovinti pomidorai 50 g
- alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
- krevetės 700 g
- špinatai 100 g
Paruošimas:
- Krevetes nulupti.
2. Česnaką smulkiai sukapoti.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti česnaką.
4. Dėti krevetes.
5. Apkepti 3-5 min bėgyje. Perdėti krevetes į lėkštę.
6. Į keptuvę, kur kepė krevetės, supilti grietinėlę ir vištienos sultinį.
7. Berti itališkus prieskonius.
8. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
9. Dėti sūrį į keptuvę.
10. Virti padažą ant lėtos ugnies.
11. Kai padažas truputį sutirštės, dėti džiovintus pomidorus.
12. Po to sudėti špinatus, ruošti dar porą minučių.
13. Ir dėti krevetes, permaišyti.

Skanaus!

















