Klasikinis „Skruzdėlynas“ – labai gardus tortas, kurį lengva pagaminti. Jis pavyksta visiems, todėl jei esate pradedanti namų šeimininkė arba norėtumėte tortą gaminti su vaikais, tai jūsų pasirinkimas. Pažingsninės nuotraukos neleis jums neteisinga nukrypti nuo gaminimo eigos. Be to, įdomu jį ir puošti. Tam galima naudoti riešutus, šokoladą, kakavą arba bet kokius kitus pabarstukus.
Sudedamosios dalys
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 2 vištų kiaušiniai
- 150 g pieno
- 300 g sviesto
- 500 g miltų
- 380 g kondensuoto pieno
Gaminimas
Sviestą iš anksto ištraukti iš šaldytuvo. 150 g sviesto sumaišyti su kiaušiniais.
Sviestą išminkyti šakute. Įpilti pieno. Įpilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkyti tešlą. Ji turi gautis nelabai kieta. Tešlą apvynioti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve 1 val.
Ištraukti atšalusią tešlą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą suplėšyti į nedidelius gabaliukus ir išdėlioti juos ant kepimo skardos. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 15 min.
Man gavosi 4 tokios kepimo skardos.
Maišytuvu suplakti 150 g sviesto. Kremui iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Į sviestą sudėti kondensuotą pieną ir išmaišyti maišytuvu.
Į kremą nedidelėmis porcijomis dėti tešlos gabaliukus. Išmaišyti ir vėl dėti iškeptą tešlą, kol nebus sumaišyta visa tešla ir kremas.
Gautą masę sudėti į lėkštę ir suformuoti kalną. Viršų, jei pageidaujama, papuošti tarkuotu šokoladu arba riešutais.
Įdėti į šaldytuvą ir laikyti 5 val., kad permirktų. Skanaus!