Gvakamolė – visame pasaulyje mėgstamas meksikietiškos virtuvės patiekalas. Kaip jūs suprantate, tai ne veltui. Padažo pagrindas – avokadas ir laimo (arba citrinos) sultys. Labai svarbu naudoti prinokusį avokadą, nuo jo priklauso padažo skonis.
Teisingai ruošiant ir naudojant šviežius ir kokybiškus ingredientus jūs gausite kreminį padažą su švelniu , bet tuo pačiu pikantišku skoniu. Meksikoje šį padažą dažnai patiekia su kukurūzų traškučiais. Tai niekada nepralošiantis derinys.
Tačiau be traškučių, gvakamolė puikiai tiks kaip dietinis salotų užpilas, padažas mėsai, žuviai,daržovėms…o ir su pakepinta juoda duona jis puikus!
Ingredientai (1 porcija)
- svogūnas 100 g
- česnako skiltelės 2 vnt
- čili pipiras 1 vnt
- žaliosios citrinos sultys 3 valgomieji šaukštai
- pomidorai 200 g
- avokadai 2 vnt
Paruošimas:
Svogūną ir česnaką smulkiname.
Čili sėklas kruopščiai išvalome ir pjaustome smulkiais gabalėliais.
Pomidorų odelę nulupame. Lengviausia tai padaryti sekančiu būdu: darome kryžminę įpjovą, įleidžiame pomidorą kelioms sekundėms į verdantį vandenį, paskui į šaltą vandenį. Paskui pomidorą smulkiai supjaustome.
Avokadą nulupame, perpjauname ir išimame kauliuką. Sutriname minkštimą šakute ir sumaišome su citrinos sultimis.
Dedame pomidorus ir permaišome.
Dedame smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir čili. Vėl permaišome. Jei jūs norite pasiekti visiškai vienalytę konsistenciją, tai galima truputį paplakti padažą blenderiu. Bet nepersistenkite, kadangi avokadas gali tapti vandeningas.
Gero apetito!