Šis raguolių receptas – klasika, žinoma iš praeito amžiaus. Pats paprasčiausias ir prieinamiausias traškaus skanėsto paruošimo būdas.
Vos 3 ingredientai! Smėliniai raguoliai Naminiai raguoliai gaunasi labai trapūs. Iškepus juos galima pabarstyti cukraus pudra arba sutepti uogiene su krakmolu ( 3 valgomieji šaukštai uogienės ir 1 arbatinis šaukštelis krakmolo).
Įdarui tiks bet koks džemas, riešutai, kondensuotas pienas, marmeladas, rachat-lukumas, džiovinti vaisiai)…
Tarp kitko, tešloje nėra cukraus, o tai reiškia, įdaras gali būti ir nesaldus.
Ingredientai:
240 g miltų 100 g grietinės
125 g sviesto ar margarino
Paruošimas:
1. Iš anksto atšaldyk sviestą tešlai, jis turi būti lengvai pašalęs.
2. Suberk į dubenį miltus ir sumaišyk su grietine ir sviestu, sutarkuotu stambiai.
3. Permaišyk šaukštu, kad gautųsi drėgni gumulėliai. Minkyk tešlą raguoliams! Suimk gumulėlius į kamuolį, suvyniok jį maistine plėvele ir dėk į šaldytuvą 30 min.
4. Praėjus šiam laikui išimk tešlą ir padalink į 4 dalis. Kiekvieną iškočiok į lakštą apie 1 mm storio .
5. Padalink lakštą į 16 segmentų. Padaryk nedideles įpjovas ir suvyniok į vyniotinį. Kad ruošiniai neišsivyniotų, kočiok tešlą ploniau, o raguolius užsuk tvirtai, lengvai paspaudžiant.
6. Sudėk ruošinius ant pergamento ir dėl 15 min į šaldytuvą. To nepadarius raguoliai nebus trapūs.
7. Kepk raguolius iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min kol pagels.
8. Ataušusius raguolius apvoliok cukraus pudroje.
Gero apetito! Kas gali būti skaniau už traškius raguolius su šaltu pienu? Kas gali jiems atsispirti?
Švelnus, burnoje tirpstantis skanėstas patiks visiems namiškiams.
O ir svečiams patiekti tokį desertą ne gėda! Eksperimentuok su įdaru ir stebink paprastais, bet labai skaniais saldumynais.
Apsiginkluok šiuo receptu ir pasidalink juo su savo draugais!