Pyragas gaunasi toks švelnus, kad tiesiog dedi į burną gabalėlį, o jis ima ir ištirpsta, lyg orinė vata.
Šis pyragas gaminamas iš varškės ir obuolių. Jir gaunasi toks švelnus, kad jo net galima nekramtyti, jis ištirpsta burnoje.
Na ir klasikinis derinys – obuoliai su varške – juk tai ne tik skanu, bet ir naudinga. Ypač vaikams. Toks desertas jiems tikrai patiks.
Šis pyragas visai nepanašus į šarlotę, juk tešla nėra biskvitinė. Šio skonio negalima su niekuo palyginti, reikia tik paragauti.
Ingredientai:
* varškė — 250 g;
* kiaušiniai — 2 vnt;
* cukrus — 3 v.š.;
* druska — žiupsnelis;
* grietinė — 0,5 stiklinės;
* miltai — 3 v.š.
Įdarasа:
Obuoliai — 2-3 vnt.
Sviestas — 2 v.š.;
Cukrus — 1 v.š.
Gaminimas:
Obuolius nuvalykite ir supjaustykite dalelėmis.
Paimkite gilią keptuvę, kurioje galima būtų iškepti tortą. Pastatykite ant ugnies, dėkite sviestą ir jame apkepkite obuolius, pabarstytus cukrumi. Po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Tešlai pertrinkite varškę, pridėkite kiaušinius ir cukrų, tada grietinę ir miltus, gerai išmaišykite. Kepimo miltelių čia nereikia.
Dįkite tešlą ant obuolių ir minutėlę palaikykite ant ugnies.
Tada kiškite į įkaitintą iki 200°С orkaitę ir kepkite, kol iškeps.
Tiekite, kai atvės. Ir būkite pasiruošę tam, kad rytojui neliks nė gabalėlio!
Gero apetito!