Šašlykų sezonas pačiame įkarštyje. Šio patiekalo tiesiog neįmanoma nemėgti, ypač jei jūs mokate paruošti jį taip, kad net šalia besiilsintys žmonės prašo pasidalinti receptu.
Mes paruošėme jums puikų marinatą, dėka kurio mėsa bus sultinga ir švelni, o pasigamins 2 kartus greičiau nei įprastame. Todėl ją pakanka marinuoti vos 40 min.
Ingredientai:
- kiauliena 2 kg
- svogūnai 750 g
- chmeli suneli 1 arbatinis šaukštelis
- malti juodieji pipirai 1 arbatinis šaukštelis
- kalendra 1 arbatinis šaukštelis
- druska pagal skonį
- aliejus 150-200 ml
Paruošimas:
- Paimkite emaliuotą indą ir supilkite į jį aliejų.
- Suberkite prieskonius ir druską.
- Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos ketvirčiais, uodegėlių nenupjaukite. Mažiausią svogūną supjaustykite, pasūdykite ir išspauskite iš jo sultis. Sudėkite visus svogūnus ir svogūnų sultis į marinatą.
- Supjaustykite kiaulienos sprandinę dideliais gabalais, jei imate avieną, tai geriau pjaustyti smulkiau.
- Dėkite mėsą į marinatą ir gerai išmaišykite. Svogūnus, kurie atsidūrė paviršiuje, pasukite pjūviu žemyn ir prislėkite.
- Palikite mėsą 40 min.
- Marinuotą mėsą verkite ant iešmo, kaitaliodami su svogūnais. Dabar galite kepti.
Šis puikus marinatas išgelbės jus bet kokioje situacijoje. Jums išeis puikus šašlykas!
Mėsa, marinuota tokiu būdu, gali laikytis ištisas 3 dienas net 25 laipsnių temperatūroje. Gero apetito!
Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos.
Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą.
Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.