Ingredientai paskaičiuoti 3 stiklainiams:
* druska – 2 valg.šaukštai
* cukrus – 5 valg.šaukštai
* citrinos rūgštis – 1,5 arbatinio šaukštelio
* agurkai
* serbento lapai, krapų skėtukai, lauro lapai, juodieji pipirai žirneliais, krienų lapai
* česnakas
Paruošimo receptas:
* Į stiklainio dugną dedame krieno lapą, serbento lapą (2 vnt).krapo skėtuką.
* Toliau 2 česnako skilteles, juoduosius pipirus (2-3 žirnelius), lauro lapus.
* Tankiai sudedame į stiklainius agurkus ir užpilame juos verdančiu vandeniu.
* Paliekame 10 min, po to vandenį nupilame.
* Vėl pilame verdantį vandenį į stiklainius ir vėl laukiame 10-15 min.
* Ataušusiu vandeniu pripildome puodą ir panaudojame jį marinato ruošimui.
* Vandenyje tirpiname ingredientus: druską, cukrų, citrinos rūgštį.
* Kai marinatas užvirs, vėl užpilame juo agurkėlius.
* Apverčiame stiklainius ir užklojame juos šilumos palaikymui ir lėtam aušimui.
* Marinatu užpilu agurkus, stiklainius užsuku ir verčiu žemyn dangteliais ant virtuvinio rankšluosčio. Kuo stipriau apkūtoju, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.
Gero apetito!