Ingredientai
- kvietiniai miltai – 150 g
- cukrus – 220 g
- kiaušiniai – 3 vnt
- sviestas – 100 g
- kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- grietinė – 400 g
- cukraus pudra – 150 g
- vyšnios – 300 g
- kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- Nutela – 3 valgomieji šaukštai
- pieniškas šokoladas – pagal skonį
Paruošimas:
Atšildykite vyšnias be kauliukų, berkite į jas 70 g cukraus ir kukurūzų krakmolą,
permaišykite. Kaitinkite, pastoviai maišydami, kol sutirštės. Palikite ataušti.
Dabar paruošime paplotį. Suplakite atšaldytus kiaušinius. Toliau plakdami, suberkite
likusį cukrų, kepimo miltelius, miltus ir ataušusį tirpintą sviestą.
Užtieskite skardą kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite tešlą ant jo.
Ant tešlos dėkite ataušusį vyšnių įdarą, palikus truputį tolesnei gamybai. Kepkite desertą
10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Gatavumą tikrinkite mediniu iešmeliu ar dantų
krapštuku.
Kol paplotis dar karštas, susukite jį į vyniotinį kepimo popieriaus pagalba. Leiskite
ataušti.
Dabar paruošime skaniausią grietinės kremą. Suplakite atšaldytą grietinę, subėrę į ją
cukraus pudrą.
Išvyniokite vyniotinį, sutepkite vidinę jo pusę kremu, vėl palikdami truputį papuošimui.
Pagal pageidavimą dėkite Nutelos į vyšnių likučius, permaišykite ir dėkite ant papločio iš
vienos pusės. Vėl susukite vyniotinį tokiu būdu, kad šokoladinis vyšnių įdaras atsidurtų
centre.
Sutepkite vyniotinį likusiu grietininiu kremu, suvyniokite jį į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą
mažiausiai 6 val. Po to papuoškite šokolado drožlėmis.