Šiandien aš paruošiau jums apetitiško patiekalo iš vištienos receptą. Jis tinka kasdieniam meniu ir susideda iš garnyro ir pagrindinio patiekalo tuo pat metu, juk ryžiai dedami kartu su mėsa. Visi ingredientai permirksta vištienos sultiniu ir aromatingais prieskoniais, kurie suteikia valgiui nuostabų rytietišką koloritą.
Ingredientai:
- malti juodieji pipirai pagal skonį
- kario prieskoniai 1,5 arbatinio šaukštelio
- vištienos sultinys 800 ml
- vištienos šlaunelės 6 vnt
- ryžiai 300 g
- žalieji žirneliai 300 g
- druska pagal skonį
- svogūnas 1 vnt
Paruošimas
Vištienos šlauneles nuplauti vandeniu, nusausinti ir įtrinti druska iš visų pusių. Keptuvėje įkaitinti augalinį aliejų ir apkepti vištą iš visų pusių kol apskrus.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, dėti į keptuvę prie vištos ir kepti 3-4 min.
Dėti į keptuvę karį, pasūdyti ir berti pipirų. Dėti į keptuvę gerai išplautus ryžius.
Viską užpilti vištienos sultiniu. Vištienos sultinys turi dengti ryžius su višta 1 cm.
Troškinti ant vidutinės ugnies, kol ryžiai bus gatavi, esant būtinybei įpilant sultinio ar vandens.
Dėti į keptuvę žaliuosius žirnelius (galima šaldytus), pakaitinti 2-3 minutes ir nuimti nuo ugnies.
Iškart patiekti. Gero apetito!