Šis puikus padažas pagaminamas vos per 20 minučių ir puikiai tinka paukštienai, makaronams, lazanjai, garnyrams, o taip pat yra puikus priedas prie mėsos ir paukštienos. Išsisaugokite šį padažą. Pravers kiekvienai šeimininkei.

Ingredientai:

  • Prinokę pomidorai 1 kg;
  • Alyvuogių aliejus 4-5 v.š.;
  • Svogūnas 1 vnt.;
  • Česnakas 3 skiltelės;
  • Sausas baltas vynas 1/2 stiklinės;
  • Druska, pipirai pagal skonį;
  • Pjaustyti oregano lapai 1 v.š.;
  • Pjaustyti petražolių lapai 3 v.š.

Gaminimas:

  • Pomidorų odelę įpjaukite kryžmai, minutei užpilkite verdančio vandens ir nulupkite odelę. Minkštimą susmulkinkite.

  • Kuode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite pomidorų minkštimą ir troškinkite 10 minučių.

  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, apkepinkite keptuvėje likusiame aliejuje.

  • Į svogūną su česnaku supilkite baltą vyną ir troškinkite 1-2 minutes ant  mažos ugnies, kol vynas išgaruos iki pusės.

  • Į pomidorų masę supilti svogūną su česnaku ir baltu vynu, sumaišyti, pabarstyti druska ir pipirais.

  • Į padažą sudėti supjaustytus žalumynus ir troškinti dar 15 minučių.

  • Jei norite, galite susmulkinti paruoštą padažą blenderiu.

Gero apetito!

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353