Tarybinis šokoladinis pyragas, kurį daugelis pamiršo. Paprastas nebrangus vaikystės deserto receptas . „Stoties“ pyragaitis arba kefyrinė „Naktelė“

2663
Patinka? Duok Like!

Ingredientai šokoladinei tešlai:

– miltai – 250 g – 2 stiklinės be kaupo
– kepimo milteliai – 10 g – 2 arbatiniai šaukšteliai
– druska – 1 žiupsnis
– kakava – 40 gramų – 4 valgomieji šaukštai be kaupo
– kiaušiniai – 3 vnt
– cukrus – 260 g – 1 stiklinė + 2,5 valgomojo šaukšto
– tirštas kefyras (jogurtas) – 400 g – 2 stiklinės
– sviestas – 80 g – 4 valgomieji šaukštai

Glazūra:

– cukraus pudra (cukrus) – 50 g – 2 valgomieji šaukštai su kaupu
– kakava – 15 g – 1 valgomasis šaukštas su kaupu
– pienas – 80 ml – 5,5 valgomojo šaukšto
– sviestas – 50 g – 2,5 valgomojo šaukšto

Papildomai:

– džemas (pageidautina slyvų) – 350 g – 1 3⁄4 stiklinės
stiklinės talpa 200 ml
kepimo temperatūra 180 laipsnių
kepimo laikas 30 (+-) min.

1. Iš pradžių paruošime visus sausus ingredientus pyrago tešlai. Sijojame miltus, kepimo
miltelius, druską ir kakavą. Nuo kakavos kokybės tiesiogiai priklauso šokoladinio biskvito
skonis.

2. Sijojame tam, kad pašalintume visus grumstelius, pertriname juos pirštais taip pat per
sietą. Ir labai svarbu viską permaišyti, kad gerai paskirstytume kepimo miltelius. Kol kas
atidedame į šalį.

3. Atskirai į dubenį mušame kiaušinius, iš tiesų nesvarbu, kokios jie temperatūros. Išėmiau
kiaušinius iš šaldytuvo, nešildžiau jų iki kambario temperatūros.

4. Imame plakti kiaušinius, palaipsniui suberdami visą cukrų. Plakame kelias minutes, kol
pabals ir padidės apimtis.

5. Toliau pilsime tirštą natūralų kefyrą, galima jogurtą be priedų ir maišysime mažomis
apsukomis.

6. Pilame tirpintą kambario temperatūros sviestą ir permaišome be mikserio.

7. Per du kartus beriame sausus ingredientus, iš pradžių maišydami rankine šluotele, kad
sausos dalelės neskraidytų po virtuvę, ir paskui galutinai permaišome mikseriu iki tolygios
struktūros.

8. Tešla turi būti vidutinio tirštumo, kad iškeptų sėkmingai. Kadangi tiršta tešla bus kieta, o
skysta blogiau iškeps. Pilame tešlą į 38×40 cm skardą ir tolygiai paskirstome, galima ir
pakratyti – tai ne biskvitas.

9. Kepame apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tikriname mediniu pagaliuku. Leidžiame šokoladiniam papločiui pilnai ataušti ant grotelių.

10. Tuo metu gaminame glazūrą. Per sietą išsijojame cukraus pudrą (galima naudoti cukrų) ir kakavą.

11. Pilame nešaltą pieną ir dedame sviestą. Permaišome ir statome storadugnį puodą ant
nedidelės ugnies.

12. Užviriname šokoladinę masę ir laukiame, kol sutirštės. Nepalikite ilgam ir geriau
periodiškai pamaišyti.

13. Nuo ataušusio papločio nupjauname nelygius kraštus, dalijame į 3 lygias dalis.

14. Iš apatinės pusės sutepame džemu, geriau slyvų, bet tiks ir bet kokia uogienė.

15. Užpilame pyrago viršų šokoladine glazūra ir paliekame šaldytuve porai valandų, o geriau nakčiai.

16. Pažvelkite, koks grožis! Pyragas labai šokoladinis su lengva rūgštele nuo džemo ir
stulbinančiu sodriu skoniu. Papločiai ne biskvitiniai, todėl jiems visiškai nereikia persisunkimo. Sluoksniai porėti, drėgnoki, tačiau tvirti. Skanu!

17. Gaminkite su malonumu, aš tik džiaugsiuosi ! Ir taip, vos nepamiršau, dar kartą pakartosiu.

Galima pilti tešlą į mažesnę skardą (2 kartais), tada gausite pyragą su vienu džemo sluoksniu ir dviem puresniais papločiais. Kaip labiau patinka, gero apetito.

Visas svetainės turinys priklauso autoriams. Visos teisės apsaugotos. Mūsų tinklalapyje talpinami tik pramoginio pobūdžio straipsniai, surinkti iš visos planetos. Tinklalapio redakcija neatsako už duomenų tikslumą ir aktualumą. Kai kuriuose straipsniuose gali būti netikslių rekomendacijų ir patarimų, galinčių suklaidinti, todėl būtinai pasikonsultuokite su to profilio specialistu, prieš išbandydami.
Patinka? Duok Like!

Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sketislt/data/www/sketis.lt/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353